stickyimage

Z Podravką przy grillu

Wystarczyły pierwsze promienie wiosennego słońca, by ogródki spowiły się smakowitymi zapachami – bez wątpienia rozpoczyna się sezon grillowy. Od kilku lat kojarzy się on nie tylko z pieczoną kiełbasą czy mięsem, ale ze stylem życia i ciekawym sposobem na spędzenie wolnego czasu z rodziną i przyjaciółmi. Podravka podpowiada, jak sprawić, żeby spotkanie przy grillu nabrało oryginalnego wyglądu i smaku.

Mięso to podstawa

Grill wbrew pozorom daje szerokie pole do kulinarnych popisów. Rządzą na nim nie tylko kiełbaski, ale także mięso, przy przyrządzaniu którego ogromne znaczenie ma odpowiednio przygotowana marynata. Wyrazistego smaku doda potrawom zarówno standardowa mieszanka Vegeta do grilla (również w opcji Natur), jak i jej ostrzejsza wersja – Vegeta do pikantnego grilla. Dla miłośników szaszłyków lub gyrosa Vegeta przygotowała przyprawy specjalnie dedykowane tym właśnie potrawom.

A może ryba?

Spotkanie przy grillu nie musi wykluczać tych, którzy za mięsem nie przepadają. Coraz częściej, głównie z uwagi na zdrowszy styl życia oraz preferencje smakowe, wybieramy rybę. Przysmażona na grillu przywołuje nadmorskie wspomnienia, a przy tym jest bogatym źródłem wartości odżywczych. Specjalnie skomponowana mieszanka przypraw Vegeta do ryb nada potrawie lekkiego smaku i aromatu połączonych w idealnych proporcjach bazylii, czosnku, imbiru i koperku.

Istota dodatków

Udany grill to taki, na którym każdy znajdzie coś dla siebie. Dlatego tak ważne są przystawki, dodatki i sosy, które smakowo i wizualnie wzbogacą talerze gości. Tę rolę najlepiej spełnią bogate w witaminy grillowane warzywa – kolorowe i koniecznie dobrze przyprawione, najlepiej Vegetą Natur W Smak do grillowanych warzyw. Ich wygląd i doskonały smak  to wystarczające powody, by dodać je do grillowego menu.

Idealnym uzupełnieniem wszystkich dań będzie pasta warzywna Ajvar, ketchup, a także pomidorowe dipy z sosów Podravki. Ajvar to pasta na bazie papryki i bakłażanów, która idealnie nadaje się jako dodatek do wszelkich potraw z grilla i jest dostępna w wersji łagodnej oraz pikantnej. Natomiast ketchup to już od dawna Polakom znany dodatek, a ten Podravki dostępny jest w trzech smakach: łagodny, pikantny i do pizzy. Warto dołączyć go do grillowego menu ze względu na jego wyśmienity smak.

Podravka inspiruje:

Marynata do mięs z grilla

  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki miodu Podravka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 6 łyżek keczupu łagodnego Podravka
  • Ząbek czosnku
  • Pieprz
  • Sól

Składniki dobrze wymieszać, dodawać do mięsa lub warzyw przyrządzanych na grillu.

Smacznego!

Na sklepowych półkach produkty kosztują:

Vegeta do grilla – ok. 1,80 zł / 20g
Vegeta do pikantnego grilla – ok. 1,80 zł / 20g
Vegeta do grillowanych szaszłyków – ok. 1,80 zł / 20g
Vegeta do kebaba i gyrosa  – ok. 1,80 zł / 20g
Vegeta do ryb – ok. 1,80 zł / 20g
Vegeta Natur do grilla – ok. 2,19 / 20g i 5,25 zł / 100g
Vegeta Natur do grillowanych warzyw – ok. 2,19 / 20g
Ketchup (łagodny, pikantny) – ok. 4,85 zł / 470g
Ajvar (łagodny, ostry) – ok. 5,19 zł / 195g
Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano – ok. 6,49 zł / 500g
Toskański sos pomidorowy z czosnkiem i pietruszka – ok. 6,49 zł / 500g
Miód wielokwiatowy Podravka – ok. 12,99 zł /  350g


źródło: materiały prasowe

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skomentuj artykuł

Wymagane