Ponad 400 nadesłanych sekretów, prawie 9000 oddanych głosów internautów i 100 laureatów, którzy przekonali się, że warto dzielić się swoimi tajemnicami z kuchennych notesów. Po ponad dwóch miesiącach trwania konkurs “Pokaż sekret swojego dania” dobiegł końca. Wyboru najlepszych sekretów dokonały autorki blogów kulinarnych.
Jak ułatwić sobie obieranie ryby z łusek, co dodać do zupy dyniowej, by prawdziwie rozgrzewała w zimowe wieczory oraz jak zrobić wrażenie na gościach kolorowym tiramisu lub tortem w czekoladowej koronie? Każdy ma swój sekret na smaczne danie, urozmaicony obiad czy spektakularny deser. Laureaci konkursu dzieląc się swoimi kulinarnymi trickami na stronie sekrety-vegety.pl oraz na profilu Sekrety Mojej Kuchni na Facebooku, nie tylko pozwolili im ujrzeć światło dzienne, ale również stworzyli sobie możliwość wygrania atrakcyjnych nagród.
– Uczestnictwo w projekcie było ciekawym, a przede wszystkim inspirującym doświadczeniem – mówi zasiadająca w jury konkursu Agata Dondajewska, na co dzień prowadząca stronę kuchenneczarymary.pl. Jednak, jak podkreśla Beata Szczechura, autorka bloga magazynkuchenny.com, wskazanie tylko dwudziestu finalistów, ze wszystkich nadesłanych zgłoszeń, nie było łatwym zadaniem.
Wyboru najlepszych sekretów podjęły się blogerki, które na co dzień mierzą się z kulinarnymi przepisami, szukając prostych, a jednocześnie oryginalnych sposobów na przygotowywane dania czy desery, by móc dzielić się nimi na prowadzonych przez siebie stronach. W skład jury weszły założycielki blogów: kuchenneczarymary.pl, magazynkuchenny.com, filozofiasmaku.blogspot.com, commandaria.blogspot.com oraz autorka Fan Page`a Cake&Smile (facebook.com/pages/Cake-Smile).
– Okazuje się, że tak naprawdę wystarczy niewiele, by danie nabrało nowego kształtu. Świeże zioła i aromatyczne przyprawy dodane do potraw sprawiają, że odkrywamy znane nam dania na nowo – zauważa autorka bloga filozofiasmaku.pl – Malwina Bareła. – Każdy z autorów sekretów ma w sobie niewątpliwie ogromną pasję gotowania. To dobrze, że w Polsce gotowanie w domu przestało uchodzić za przykry obowiązek i zaczyna być sztuką kulinarną, którą można się pochwalić – podsumowuje Karolina Bełzak prowadząca commandaria.blogspot.com.
Konkurs “Pokaż sekret swojego dania” trwał od 18 października do 21 grudnia 2012. Każdy za pomocą specjalnej aplikacji mógł wysłać swój sekret, który w unikalny sposób wpływa na przygotowywane dania czy desery.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom, za udział w konkursie!
Więcej na: http://sekrety-vegety.pl/ i https://www.facebook.com/SekretyMojejKuchni
źrodło:materiały prasowe
Dodatkowe informacje:
Biuro Prasowe Podravka
Walk PR
Marta Lesiewska
Anna Konieczna
T. +48 22 379 25 51
F. +48 22 379 25 50
podravka@pressoffice24.pl
Podravka – firma z prawie 80-letnią tradycją, będąca jednym z największych producentów wyrobów spożywczych w Europie Środkowo-Wschodniej. Najbardziej znanym produktem chorwackiego koncernu jest wprowadzona w 1959 roku marka Vegeta. Obecnie w ofercie Podravki znajduje się szeroka gama produktów spożywczych: przyprawy, dodatki do potraw, przetwory mięsne i warzywne, dania gotowe, makarony, odżywki dla dzieci, słodycze, herbaty oraz napoje. Należące do Podravki linie produkcyjne Vegety oraz marek Lino, Dolcea i Kviki posiadają certyfikat ISO 9001:2000. Obecnie firma Podravka sprzedaje swoje produkty w ponad 40 krajach na całym świecie. Największa fabryka koncernu na terenie UE znajduje się w Kostrzynie nad Odrą.
-
Klasyka, bunt czy dziewczęcy look? Poznaj styl Chiary Ferragni!
Włoska blogerka Chiara Ferragni to marka sama w sobie. Od 2009 roku konsekwentnie budował… -
Limitowana kolekcja świąteczna Sylwii Majdan
Streetowa kolekcja świąteczno-karnawałowa od Sylwii Majdan emanuje kobiecością i bogactwem… -
JestemKasia twarzą zegarków CASIO Sheen
Delikatna, tajemnicza i lekko drapieżna – w nowej kampanii CASIO, JestemKasia prezen… -
Serowy zawrót głowy z Podravką
Pomimo, że nie jesteśmy serowymi pionierami, sery odgrywają ważną rolę na polskich stołach… -
Wiosenny jadłospis zimową porą
Kolorowe, pełne warzyw talerze wiosną i zdominowany przez inne dodatki jadłospis zimą? Nie… -
Blogowe inspiracje kanawałowe
Wraz z nadejściem Nowego Roku rozpoczął się czas imprez i spotkań ze znajomymi – karnawał.…
więcej powiązanych wpisów
-
Swatch daje susa w Rok Królika!
Przedstawiamy zabawną, symboliczną i stylową specjalną edycję na Chiński Nowy Rok 2023! Sw… -
BeGlossy „mom and kids”
Macierzyństwo to bardzo trudny temat. Jedni skupiają się na pozytywach, drudzy wolą pokazy… -
Prezent na Dzień Matki – Podaruj ukochanej Mamie kosmetyk Cosibella
Zbliża się Dzień Matki, warto więc z wyprzedzeniem zaplanować to wydarzenie i zastanowić s… -
Odkryj prawdziwą magię Świąt – zestawy upominkowe Yoskine, Perfecta, Celia
Pod koniec roku każdy z nas zaczyna odczuwać szczególny, świąteczny klimat. Święta Bożego … -
Wyrusz w ekscytującą podróż z BeGlossy na Tropical Island
Wyrusz w ekscytującą podróż na “Tropical Island”. Szum morza, ciepły piasek, drink z palem…
Load More By redakcja
-
Holle Kids Happy Sticks – Wesołe Paluszki z marchewką i koprem włoskim BIO – NOWOŚĆ!
NOWOŚĆ! Wesołe Paluszki z marchewką i koprem włoskim BIO Nowa seria HOLLE KIDS dedykowana … -
Mądrze planuj budżet! Pomysły na prezenty gwiazdkowe dla całej rodziny
Przed nami najbardziej oczekiwany okres w roku – Święta Bożego Narodzenia. Statystycznie t… -
Placuszki bananowo-jaglane à la pancakes – bezglutenowy deser dla dużych i małych łasuchów
Przepis na pyszne, pachnące placuszki bananowo-jaglane à la pancakes. Idealny, naturalnie … -
Samo Zdrowie w Carrefour
Carrefour przygotował atrakcyjną ofertę na produkty zdrowe i ekologiczne. Sieć, chcąc zwię… -
Tłusty Czwartek w wersji dla malucha
Zbliża się doroczne święto obżarstwa – Tłusty Czwartek. W tym roku, ponieważ wyznaczająca…
Load More In Kuchnia
Click To Comment
Sprawdź także
Swatch daje susa w Rok Królika!
Przedstawiamy zabawną, symboliczną i stylową specjalną edycję na Chiński Nowy Rok 2023! Sw…