stickyimage

Nowy ekspres ciśnieniowy Electrolux Favola A Modo Mio – rozkoszuj się kawą we włoskim stylu

Nowy, ciśnieniowy ekspres kapsułkowy Electrolux Favola A Modo Mio powstał w wyniku współpracy firm Lavazza i Electrolux. Urządzenie ma elegancki, skandynawski wygląd, a przygotowana w nim kawa smakuje jak w prawdziwej włoskiej restauracji. Ekspresy Electrolux Favola A Modo Mio otrzymały nagrodę „Plus X Award 2011” w kategorii „Najlepszy Produkt Roku”. Urządzenia zostały również wyróżnione za wysoką jakość, wzornictwo i łatwość obsługi. Od marca 2012 ekspresy Electrolux Favola A Modo Mio są dostępne na polskim rynku.

Aromatyczna kawa w domu
Przygotowanie dobrej kawy to sztuka. Trzeba zadbać o najwyższej jakości ziarna, czystą wodę i odpowiedni proces parzenia. Tylko precyzyjnie zachowując wszystkie warunki uzyskamy za każdym razem taki sam smak i aromat. Czy jest sposób, aby przygotować prawdziwe włoskie espresso bez wychodzenia z domu? Dzięki kapsułkowej technologii ekspresu A Modo Mio oraz unikalnej kawie Lavazza, oryginalny, włoski napój z pyszną pianką jest dostępny na wyciągnięcie ręki, a próżniowe zamknięcie kapsułki jest gwarancją świeżości i niepowtarzalnego aromatu przygotowywanej kawy. Osoby pijące kawę z mlekiem, np. latte lub cappuccino, również docenią nowe ekspresy ciśnieniowe Favola A Modo Mio. Dzięki nim można spieniać dowolny rodzaj mleka (tłuste, odłuszczone, skondensowane lub tworzące gęstą pianę specjalne mleko dla baristów). Wybór zależy od naszych upodobań smakowych. Mleko w proszku stosowane w niektórych systemach kapsułkowych dostępnych w Polsce, nie jest już jedynym rozwiązaniem dla zwolenników kaw mlecznych. Ekspres Electrolux Favola A Modo Mio jest ekspresem kompaktowym przeznaczonym do użytku domowego. Został jednak zaprojektowany i zbudowany zgodnie ze wszystkimi zasadami budowy profesjonalnych ekspresów do kawy. Temperatura, ciśnienie i parametry ekstrakcji są identyczne, jak w ekspresach gastronomicznych. Ekspres działa szybko i jest łatwy w obsłudze. Zastosowanie kapsułek eliminuje potrzebę użycia kawy mielonej lub filtrów, co dodatkowo ułatwia utrzymanie urządzenia w czystości.

115 lat doświadczenia w parzeniu kawy
Lavazza ma ponad 115 lat doświadczenia w parzeniu kawy. Firma jest światowym liderem w kategorii espresso. Co roku na świecie pije się ok. 14 miliardów filiżanek Lavazzy. Założycielem firmy był Luigi Lavazza, który w 1895 r. otworzył mały sklepik spożywczy w Turynie.
Na początku lat sześćdziesiątych XX w. spółka Lavazza jako pierwsza wprowadziła na rynek włoski kawę mieloną pakowaną próżniowo. Była to zupełna innowacja. Konsumentom bardzo spodobała się możliwość przechowywania kawy w hermetycznym opakowaniu przez długi czas przy zachowaniu jej jakości i świeżości.
Od 21 lat Lavazza tworzy również kawy w kapsułkach. Dla ekspresów A Modo Mio Favola zostały starannie wybrane najlepsze gatunki kaw. Każda kapsułka zawiera optymalną ilość drobno mielonej kawy, czyli 7,5 g. Woda pod ciśnieniem 15 bar o temperaturze 80°-95°C jest przepuszczana przez kapsułkę i wydobywa z niej aromatyczne espresso. Ekstrakcja trwa dokładnie 25 sekund, gwarantując doskonały efekt końcowy. Lavazza oferuje szeroki wybór kapsułek odpowiadający zróżnicowanym gustom klientów. Na rynku dostępnych jest osiem rodzajów kaw w kapsułkach, od bardzo łagodnych Dolcemente po bardzo intensywne i mocne Divinamente. Dostępne są również kapsułki z kawą bezkofeinową.

Skandynawskie wzornictwo
„Skandynawskie wzornictwo polega na znalezieniu idealnej równowagi pomiędzy formą i funkcjonalnością, doznaniami estetycznymi i praktycznym zastosowaniem. Łatwo jednak zaburzyć tę harmonię.” – mówi Henrik Otto, Electrolux Senior Vice President Global Design. „Podobnie jest z idealnym espresso, którego przygotowanie nie powinno trwać dłużej niż 25-30 sekund. Trzeba również pamiętać o odpowiedniej ilości kawy. Jakiekolwiek odstępstwa od tych zasad spowodują, że przygotowywany napój nie będzie idealny. Nasza współpraca z firmą Lavazza i stworzenie ekspresu Favola jest odpowiedzią na poszukiwanie perfekcyjnego smaku espresso.” – dodaje Henrik Otto.

Kompaktowe ekspresy do kawy Favola są dostępne w sześciu, eleganckich kolorach. Wszystkie modele są wyposażone w dyszę pary, dzięki której możemy przygotować kawę, którą lubimy najbardziej – espresso, cappuccino lub latte macchiato.

Ekspresy Electrolux Favola A Modo Mio otrzymały prestiżową, międzynarodową nagrodę Plus X Award 2011 w kategorii „Najlepszy Produkt Roku”. Urządzenia zostały wyróżnione również za wysoką jakość, wzornictwo i łatwość obsługi. Od marca 2012, także polscy konsumenci mogą cieszyć się smakiem kawy w prawdziwie włoskim stylu.

Dane techniczne ekspresów ciśnieniowych Electrolux Favola A Modo Mio:

ELM5100 (kolor: biało-brązowy), ELM5100RE (kolor: biało-czerwony), ELM5100GR (kolor: biało-zielony), ELM5100PU (kolor: biało-fioletowy):
15-barowa pompa ciśnieniowa,
system Thermoblock – ogrzewa tylko niezbędną ilość wody, dzięki czemu jakość napoju jest znacznie wyższa. Funkcja Thermoblock jest sterowana elektronicznie, aby temperatura była optymalna.
programowanie ilości wody,
regulowana wysokość dyszy,
zbiornik na wodę: 0,95 l,
dysza do spieniania mleka,
zbiornik na 12 kapsułek,
auto off – automatyczne wyłączenie ekspresu po 30 min. braku aktywności,
dysza pary,
plastikowa kratka ociekowa,
podświetlane przyciski,
moc: 1 300 W,
wymiary: 22,8x30x24,5 cm,

Sugerowana cena brutto: 749 PLN

ELM5200 (kolor: migdałowo-brązowy), ELM5200CB (kolor: czekoladowo-brązowy):
15-barowa pompa ciśnieniowa,
system Thermoblock – ogrzewa tylko niezbędną ilość wody, dzięki czemu jakość napoju jest znacznie wyższa. Funkcja Thermoblock jest sterowana elektronicznie, tak aby temperatura była optymalna.
programowanie ilości wody,
regulowana wysokość dyszy,
zbiornik na wodę: 0,95 l,
dysza do spieniania mleka,
zbiornik na 12 kapsułek,
auto off – automatyczne wyłączenie ekspresu po 30 min. braku aktywności,
podświetlenie LED-owe filiżanki,
dodatkowy przycisk do dużej kawy,
dysza pary,
kratka ociekowa ze stali nierdzewnej,
moc: 1 300 W,
wymiary: 22,8x30x24,5 cm,

Sugerowana cena brutto: 889 PLN

 

źródło:materiały prasowe

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skomentuj artykuł

Wymagane