stickyimage

Pierwsza na świecie czekolada piękności Esthechoc Cambridge Beauty Chocolate

27 marca br. odbyła się w Warszawie światowa premiera innowacyjnej czekolady  Esthechoc. Wyrób ten, którego opracowanie zajęło 10 lat, to nie tylko znakomity smak, ale przede wszystkim niezwykłe właściwości. Codzienna porcja (7,5g – 38 kcal) podwyższa poziom przeciwutleniaczy w skórze, poprawia jej  mikrokrążenie, podnosi poziom tlenu, zapobiega procesom starzenia w skórze i sprzyja młodemu wyglądowi. Esthechoc będzie dostępna od kwietnia za pośrednictwem sklepu internetowego www.esthechoc.com i w wybranych salonach kosmetycznych i ośrodkach spa.
Starzenie naszej skóry to naturalny i długotrwały proces, który dodatkowo przyspieszają różnego rodzaju czynniki wewnętrzne i zewnętrzne, takie jak: stres, zanieczyszczenie środowiska, promieniowanie UV, palenie tytoniu czy nieodpowiednia dieta. Efektem ich działania jest zmniejszenie elastyczności i jędrności skóry, upośledzenie jej mikrokrążenia, powodującego niedożywienie oraz niedotlenienie komórek i tkanek, a także zwolnienia jej regeneracji. Wszystkie powyższe procesy mogą zostać skutecznie spowolnione, dzięki dostarczeniu do skóry odpowiednich ilości epikatechin polifenolowych oraz najsilniejszego znanego nauce antyoksydantu – astaksantyny.
Esthechoc – Cambridge Beauty Chocolate, zawiera 70% kakao i stanowi połączenie dwóch z najpotężniejszych przeciwutleniaczy o właściwościach anti-aging: flawonoli kakao i karotenoidu astaksantyny. Przeciwstarzeniowe właściwości kakao są znane od wieków, jednak, żeby dostarczyć odpowiednią ich ilość do naszego organizmu musielibyśmy zjadać 100 g ciemnej czekolady każdego dnia, co mogłoby się wiązać ze znacznym wzrostem wagi (duża kaloryczność czekolady – 100 g to ponad 500 kcal!). W przypadku Esthechoc, wystarczy batonik – 7,5 g (38 kcal). W tej objętości znajduje się tyle przeciwutleniaczy astaksantyny, ile zawartych jest w filecie z łososia. Spowalniają one lub wstrzymują proces powstawania wolnych rodników w skórze, przez co hamują proces starzenia.
Opracowanie receptury czekolady piękności zajęło 10 lat rozległych i niezależnych badań, a także licznych doświadczeń dr. Ivana Petyaeva. W ramach testów finalnie potwierdzających skuteczność opatentowanej technologii Astacelli, 3000 kobiet w wieku 50-60 lat przez cztery tygodnie dołączały czekoladę Esthechoc do codziennego menu.  Po tym okresie biomarkery i parametry metaboliczne ich skóry powróciły do poziomu charakterystycznego dla ludzi w wieku 20 – 30 lat, poprawiła się zatem fizjologia skóry.
Czekolada Esthechoc, zawiera tyle samo antyoksydantów co filet łososia oraz więcej polifenoli walczących z wolnymi rodnikami, niż kakao i sto gramów gorzkiej czekolady. Dzienna dawka pozwala odzyskać skórze jędrność, promienność i blask, a regularnie stosowana chroni skórę przed procesami starzenia – mówi dr. Ivan Petyaev.

Wraz z początkiem kwietnia, zainteresowani będą mogli sprawdzić właściwości czekolady na własnej skórze. Esthechoc dostępna będzie w sprzedaży w najlepszych salonach kosmetycznych, ośrodkach spa oraz wybranych domach towarowych (pierwszym klientem jest dom towarowy Harrods w Wielkiem Brytanii) oraz w  sklepie internetowym na stronie www.esthechoc.com.

***

Informacje o produkcie
Suplement diety w formie ciemnej czekolady
Codzienna rekomendowana dawka – 7,5g czekolady (38 kcal)
Opakowanie Esthechoc: 21x 7,5g
Cena: 159 PLN

Tagi: , , ,