stickyimage

Nowość! Spirala smaku – makaron Świder z semoliny od Czanieckich Makaronów

Popularny makaron w kształcie świderków ma swój większy odpowiednik, czyli Świder z semoliny. Spiralny kształt i dodatek semoliny sprawia, że makaron ten dobrze sprawdza się w daniach głównych – zapiekankach czy też zupach, a także w lekkich przekąskach – sałatkach z dodatkiem świeżych warzyw i ziół.

Świder nakręca apetyt!

Zakręcony makaron Świder świetnie sprawdza się z różnego rodzaju zawiesistymi sosami, gulaszowym, serowym, grzybowym czy śmietanowym, ponieważ jego skręcony kształt dobrze zbiera sos. Większa, niż w przypadku tradycyjnych świderków forma sprawia, że Świder dobrze się prezentuje na talerzu wśród warzyw czy ziół, a oliwa z oliwek nadaje mu blasku. Warto go również wypróbować w formie zapiekanej, np. z kurczakiem, mozzarellą oraz sosem śmietanowym lub w wersji wegeteriańskiej ze szpinakiem i serem typu greckiego. Porcja 250 g dużych Świdrów wystarczy na dużą zapiekankę dla kilku osób. Świder w wersji lekkiej przekąski może być bazą pożywnej sałatki z rukolą, suszonymi pomidorami, oliwą, ziołami, posypaną uprażonymi płatkami migdałów.

Świder należy do linii A’la italiana Czanieckich Makaronów – dzięki 100 % zawartości semoliny usprawnia proces trawienia i zapewnia sytość na dłużej. Semolina 100% powoduje, że makaron nie skleja się podczas gotowania, jest sprężysty, a jeżeli nie opłuczemy go po ugotowaniu – świetnie połączy się z sosem. Ten bogaty w wartości odżywcze makaron idealnie wpisuje się, zatem w menu każdego smakosza pasty, nawet najbardziej dbającego o linię.

Makaron Świder Semolina 100%

Masa netto: [g] 250
Cena detaliczna: [zł] ok. 3,50
Skład: semolina (kaszka z pszenicy durum), woda
Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 341 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g

źródło: materiały prasowe

Tagi: , , , , , , , , ,

Skomentuj artykuł

Wymagane