Home Lifestyle Kuchnia Makaron z makiem i bakaliami

Makaron z makiem i bakaliami

2 min read
0

Święta to czas wielu wspaniałych momentów, między innymi to czas rodzinnego gotowania. Jedną z ulubionych potraw, której nie może zabraknąć na wigilijnym stole wielu Polaków są tzw. kluski z makiem. Pyszny świąteczny deser jest nie tylko słodki, ale również sycący, a jego smak na długo pozostaje w naszej pamięci.
Składniki:
– Międzybrodzki Makaron Wstążka – 250g
– mak – 100g
– bakalie – 100g
– mleko – 150g
– miód – 50g
Wykonanie:
1. Zmielony dwukrotnie mak parzymy przez około godzinę.
2. Makaron gotujemy al. dente, a następnie hartujemy w zimnej wodzie.
3. Łączymy mak oraz makaron z bakaliami, na koniec dodajemy miód.
4. Całość dokładnie mieszamy.
O FIRMIE
Firma Międzybrodzkie Makarony istnieje od 1991 roku, działając w dwóch zakładach produkcyjnych – w Międzybrodziu Bialskim oraz Kobiernicach.
Firma oferuje szeroki wachlarz produktów opartych na unikalnej, istniejącej od dawna recepturze. Jej cechą charakterystyczną jest użycie prawdziwych, świeżych, wybijanych wprost ze skorupki jajek i mąki z twardej pszenicy durum, która sprawia, że makaron ma sprężystą strukturę i dwukrotne zwiększa swoją objętość podczas gotowania.
Jakość złocistych Międzybrodzkich Makaronów została doceniona przez klientów i ekspertów, którzy przyznali produktowi złote godło Najwyższa Jakość Quality International 2010 oraz Laur Konsumenta Odkrycie Roku 2008.

więcej powiązanych wpisów
Load More By redakcja
Load More In Kuchnia
Możliwość komentowania jest wyłączona

Sprawdź także

Swatch daje susa w Rok Królika!

Przedstawiamy zabawną, symboliczną i stylową specjalną edycję na Chiński Nowy Rok 2023! Sw…