stickyimage

Makaron z makiem i bakaliami

Święta to czas wielu wspaniałych momentów, między innymi to czas rodzinnego gotowania. Jedną z ulubionych potraw, której nie może zabraknąć na wigilijnym stole wielu Polaków są tzw. kluski z makiem. Pyszny świąteczny deser jest nie tylko słodki, ale również sycący, a jego smak na długo pozostaje w naszej pamięci.

Składniki:
– Międzybrodzki Makaron Wstążka – 250g
– mak – 100g
– bakalie – 100g
– mleko – 150g
– miód – 50g

Wykonanie:
1. Zmielony dwukrotnie mak parzymy przez około godzinę.
2. Makaron gotujemy al. dente, a następnie hartujemy w zimnej wodzie.
3. Łączymy mak oraz makaron z bakaliami, na koniec dodajemy miód.
4. Całość dokładnie mieszamy.

O FIRMIE
Firma Międzybrodzkie Makarony istnieje od 1991 roku, działając w dwóch zakładach produkcyjnych – w Międzybrodziu Bialskim oraz Kobiernicach.
Firma oferuje szeroki wachlarz produktów opartych na unikalnej, istniejącej od dawna recepturze. Jej cechą charakterystyczną jest użycie prawdziwych, świeżych, wybijanych wprost ze skorupki jajek i mąki z twardej pszenicy durum, która sprawia, że makaron ma sprężystą strukturę i dwukrotne zwiększa swoją objętość podczas gotowania.

Jakość złocistych Międzybrodzkich Makaronów została doceniona przez klientów i ekspertów, którzy przyznali produktowi złote godło Najwyższa Jakość Quality International 2010 oraz Laur Konsumenta Odkrycie Roku 2008.

Tagi: ,