stickyimage

Letnie nowości dla koneserów kawy w COSTA COFFEE

Cold Brew to alternatywny sposób przygotowywania kawy, który pozwala prawdziwym koneserom odkryć nowe smaki i aromaty. Unikalny proces macerowania w zimnej wodzie przez 20 godzin pod czujnym okiem najlepszych baristów sprawia, że Cold Brew pozbawione jest kwasowości oraz goryczki, które mogą pojawić się podczas parzenia kawy na ciepło. Kawa przygotowywana jest na bazie 100% kolumbijskiej mieszanki ziaren, która gwarantuje naturalny, orzechowy posmak. To esencja smaku kawy w najlepszym wydaniu! Cold Brew klasycznie serwowana jest na kostkach lodu. Może być podana także z mlekiem oraz z dodatkiem syropu waniliowego lub karmelowego.

Lato to także idealna pora na rozpieszczanie podniebienia. W tej roli znakomicie sprawdzą się pyszne, mrożone i idealnie mleczne Frostino. W tegorocznym menu znajdziemy gwiazdorskie trio: pierwsza propozycja to aksamitne Banoffi Frostino o smaku bananowo-karmelowym – przygotowane na bazie perfekcyjnego espresso chłodzi, zaskakując jednocześnie kawałeczkami ciasteczek biszkoptowych w towarzystwie bitej śmietany. Druga – Choco Mint Frostino – to podwójnie czekoladowa uczta dla miłośników słodyczy, połączona z syropem miętowym orzeźwi w upalny dzień. Do tego bajecznego duetu dołącza Ciasteczkowa Mocha. To prawdziwy hit dla wielbicieli ciasteczek i sosu czekoladowego.

Gdy oprócz kawy najdzie nas ochota na małe co nie co, świeże chrupiące bagietki będą idealną propozycją na lekkie letnie śniadanie lub lunch. Wszystkie kanapki są codziennie przygotowywane przez baristów z wypiekanego na miejscu pieczywa. Dopełnieniem menu będą apetyczne desery z dodatkiem sezonowych owoców. Pyszne jagodzianki przypomną nam smaki dzieciństwa, jogurt z borówkami pozwoli cieszyć się chwilą przyjemności absolutnie bez wyrzutów sumienia a tarta z malinami i borówkami zaskoczy podniebienie słodko-cierpką owocową eksplozją.

Tagi: , , , , , , ,