stickyimage

Inauguracja Chef’s Table w Cannes

Na początku Festiwalu Filmowego w Cannes, Electrolux zainaugurował nowy cykl spotkań z najlepszymi szefami kuchni, Electrolux Chef’s Table. Po zakończeniu Festiwalu, Chef’s Table będzie odbywać się w wybranych europejskich restauracjach, z których wiele zdobyło prestiżowe gwiazdki Michelin. Dzięki współpracy Electrolux z profesjonalistami, każdy będzie mógł zarezerwować stolik na indywidualne spotkanie z szefem kuchni.

Chef’s Table

Chef’s Table to unikalne i bezcenne doświadczenie kulinarne. Zazwyczaj wstęp na takie wydarzenie mają tylko wybrane osoby zaproszone przez szefa kuchni. Podczas takich kameralnych spotkań w restauracyjnej kuchni, na oczach gości, szef kuchni przygotowuje specjalnie dla obecnych wyjątkowe menu. „Chef’s Table to jedyne w swoim rodzaju wydarzenie. Nie mogliśmy więc wybrać lepszego miejsca na rozpoczęcie spotkań z szefami kuchni, niż Festiwal Filmowy w Cannes.” – mówi Frederique Pirenne, Electrolux PR Director Europe. „Od ponad 90 lat współpracujemy z profesjonalistami. Połowa szefów kuchni w Europie wymienionych w przewodnikach Michelin, korzysta na co dzień ze sprzętu Electrolux. Dzięki projektowi Chef’s Table, możemy zaprosić naszych indywidualnych konsumentów za kulisy i pokazać im „od kuchni”, jak pracują najlepsi szefowie kuchni. Chcemy zaoferować gościom możliwość osobistego poznania naszych partnerów.” – dodaje Frederique Pirenne.

Chef’s Table w Agorze

W pawilonie Electrolux Agora w Cannes odbywają się pierwsze spotkania z kucharzami, Chef’s Table. Menu przygotowują najlepsi szefowie kuchni: Bruno Oger, Yannick Alleno, Rasmus Kofoed i Tommy Myllymaki. W spotkaniach biorą udział najważniejsi goście Festiwalu, m.in. najbardziej wpływowe osoby z branży filmowej: producenci: Grant Hill (Cloud Atlas, Matrix), Moritz Borman (Terminator: Ocalenie, najnowszy film Olivera Stone’a Savages), aktorka Sharon Zhang.

„To jest niesamowite doświadczenie.” – powiedział Moritz Borman. „Wszyscy tutaj zebrani wielokrotnie mieli okazję jeść w najlepszych restauracjach na świecie, ale to co dziś zobaczyliśmy i spróbowaliśmy, przeszło nasze oczekiwania. Obserwowaliśmy, jak  Bruno Oger przygotowuje na naszych oczach i tylko dla nas prawdziwe kulinarne arcydzieła. Bardzo mi się podobało również to, że Bruno swobodnie z nami rozmawiał i przekazywał ciekawostki kulinarne. To było niezapomniane przeżycie. A jedzenie – nie z tej ziemi!” – zachwalał Moritz Borman.

 

źródło: materiały prasowe

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , ,

Skomentuj artykuł

Wymagane